Mocca fragilite m/hasselnødder

Kage, Dessert, Personer: 7, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Fragilite:

Sukker 165 g, ristet hasselnødder og kartoffelmel blendes let. Vend æggehvider 50 g. i massen så den samles.

Pisk en sej marengs med æggehvider 250 g og sukker 75 g. Vend marengsen i nøddeblanding lidt efter lidt. Sprøjt bunde ud til en rund form på bagepapir. Bag bundene ved 180°C i 12-15 min.

Mocca-pasta:

Opløs Nescafe i kaffen. Brænd sukkeret af så det er godt mørkt. Tilsæt mørk sirup og glukose. Herefter tilsættes varm kaffe med Nescafe. Koges pastaen til 112°C. Det er vigtigt at pastaen køles ned i massen før brug.

Mocca-smørcreme:

Æggeblommer og vaniljekorn piskes på højeste volume. Imens koges sukker og vand til 117°C.

Sukkerlagen tilsættes lidt efter lidt så æggeblommer ikke udsættes for alt for meget varme på en gang.

Smørret piskes hvidt hvorefter æggesnapsen tilsættes.

Anretning:

Der bruges 3 bunde til hver kage, hvor der kommes et lag Mokka- smørcreme imellem og en lille roset på toppen, pyntes af med skovsyre og friske hindbær.

Ingredienser

Fragilite:

165 g Sukker + 75 g Sukker

260 g ristet hasselnødder

50 g Æggehvider + 250 g Æggehvider

20 g Kartoffelmel

Mocca-pasta:

335 g Sukker

85 g Mørk sirup

50 g Glukose sirup

85 g Stærk kaffe

70 g Nescafe

Mocca-smørcreme:

600 g Smør

300 g Sukker

100 g Vand

80 g Æggeblommer

1 stk Vanlijestang

75 g Mocca-pasta

Brug for mere inspiration

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs m. chokoladecreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.