Mayonnaise

Grill, Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Hovedret, Mellemmåltid, Personer: , Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Start med at komme æggeblommen op i en blender sammen med salt og hvidvinseddike (du kan også bruge et elektrisk piskeris eller piske det i hånden). Tilsæt nu olien lidt ad gangen indtil mayonnaisen får den ønskede konsistens.

Smag din mayonnaise til med salt og eddike og opbevar den i køleskabet i op til 14 dage.

Ingredienser

165 g æggeblomme (svarende til 1 flaske pasteuriserede æggeblommer eller 10 æggeblommer)

1 tsk salt

2 spsk hvidvinseddike

½ liter neutral olie (raps-, majs- eller vindruekerneolie)

1 spsk vand

Brug for mere inspiration

Laksemimose_cmyk_jpg.jpg

Lakse mimose med æble tomat-sauce

Skaldyrssalat_cmyk_JPG.jpg

Salat med æg skaldyr og krydderurter

aspagessalat_cmyk_jpg.jpg

Grønne asparges med æg og kapers

7R9A5496.jpg

Æg bagt i cocotte med chiligryde

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.