Marineret laks

Jul, Frokost, Mellemmåltid, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Fjern eventuelle mørke hinder på laksen, og gå den efter for ben. Læg den i et lille fad, der lige kan rumme den. Pisk ingre dienserne til marinade sammen, og hæld den over fisken. Dæk til, og lad laksen trække 3-4 timer eller længere.

Bland mayonnaise med limeskal og -saft, smag til med wasabi, salt og peber. Stil til side.

Hak de hårdkogte æg, og bland med kørvel eller persille.

Tag laksen op af marinaden. Skær skindet af. Fordel æggeblandingen hen over laksen, og skær i 4 stykker. Server med mayonnaisen og godt brød.

Ingredienser

400 g laksefilet uden ben

4 hårdkogte æg

2 dl hakket kørvel eller persille

Marinade:

2 spsk limesaft

4 spsk olivenolie

1 fed knust hvidløg

1 tsk sukker

1 tsk salt

¼ tsk hvid peber

Wasabi mayonnaise:

3 dl god mayonnaise

reven skal fra 1 lime

2 spsk limesaft

ca. 1 spsk wasabi

salt, hvid peber

Brug for mere inspiration

Rullet omelet m. gedeost.jpg

Rullet omelet med gedeost

Glaseret hamburgerryg.jpg

Glaseret hamburgerryg

Laksemimose_cmyk_jpg.jpg

Lakse mimose med æble-tomatsauce

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.