Luciahonningkage

Jul, Kage, Dessert, Personer: 7, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Pisk æg, honning og appelsinskal lyst, cremet og fyldigt i 5-10 minutter. Sigt mel, kartoffelmel, ingefær og bagepulver direkte ned på æggeblandingen. Vend det omhyggeligt i med en grydeske sammen med den revne chokolade. Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme. Bag dem i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter. Afkøl.

Til fyld piskes flødeost og smør sammen. Tilsæt flormelis og den afkølede chokolade og appelsinlikør. Tag en tredjedel fra til glasur, og bland valnødder i resten.

Læg bundene sammen med valnøddefyldet, og fordel resten på toppen med små strøg.

Ingredienser

4 æg

125 g flydende honning

reven skal fra 1 usprøjtet appelsin

75 g mel

50 g kartoffelmel

2 tsk stødt ingefær

3 spsk kakao

2 tsk bagepulver

Fyld og glasur:

200 g flødeost light, naturel

100 g blødt smør

75 g sigtet flormelis

75 g smeltet, afkølet chokolade

3 spsk appelsinlikør eller appelsinsaft

50 g hakkede valnødder

Brug for mere inspiration

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage m. hvid citruscreme

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager m. nøddecreme

Hvid chokolademousse med rabarber og granite.jpg

Hvid chokolademousse m. bagte rabarber og granite

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.