Luciaboller med safran

Jul, Mellemmåltid, Personer: 7, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Udrør gæren med lunkent vand og safran. Tilsæt appelsinjuice, olie, æg, sukker og salt og halvdelen af melet. Slå dejen godt sammen. Ælt dejen færdig med rosiner og mere mel til en blød og smidig dej. Stil den tildækket til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Udrul 12-16 boller af dejen. Læg dem på en smurt bageplade. Dæk med plastfilm, og efterhæv ca. 20 minutter. Pensl bollerne med æg. Klip et kryds i toppen af hver. Bag i nederste tredjedel af ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter. Afkøl på bagerist.

Ca. 12-16 stk.

Ingredienser

25 g gær

1 dl lunken vand

¼-½ g safran (eller 1 tsk stødt ingefær)

1½ dl appelsinjuice

3 spsk olivenolie

2 æg

1 spsk sukker

1 tsk salt

50 g bløde rosiner

600-700 g mel

Til pensling:

sammenpisket æg

Brug for mere inspiration

Små hirsebrød.jpg

Små hirsebrød

Kanelbrød i krans.jpg

Kanelbrød i krans

Kransekage lille.jpg

Kransekager

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.