Løvemad (tatar)

Jul, Frokost, Mellemmåltid, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Begynd med de marinerede peberfrugter: Halver peberfrugterne, og tag kernerne ud. Læg dem under grillen, til skindet er mørke brunt. Pak dem i et viskestykke, og lad dem trække 5 minutter. Træk skindet af, og skær i stimler eller trekanter. Bland med oliven, rucola og olieeddikemarinade.

Del oksekødet i 4 portioner, og form det til helt flade portioner, som lægges på hver sin tallerken. Fordel det forskellige tilbehør på kødet, og stil et æggebæger i midten med æggeblomme. Blommerne kan også kommes i en lille kande, så man hver især hælder æggeblomme på retten.

Server med pommes frites. Eller med tynde ristede skiver af rugbrød og/ eller grovbrød.

Ingredienser

Tatar:

600 g hakket, magert oksekød, ca. 5 %

4-6 æggeblommer, pasteuriserede

2 spsk reven peberrod

4 spsk små kapers

2 spsk finthakket skalotteløg

2 dl hakkede krydderurter, f.eks. purløg, persille, estragon, rosmarin

4-6 radiser i skiver

Marinerede peberfrugter:

2 røde og 2 gule peberfrugter

12 grønne farserede, halve oliven

1 lille bundt rucola

1 dl olieeddikemarinade

Brug for mere inspiration

Fransk paté m. pistacier.jpg

Fransk paté med pistacier

Boeuf Bearnaise.jpg

Boeuf bearnaise m. pommes frites og salat

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.