Lemoncurd

Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Mellemmåltid, Morgenmad, Personer: 8, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Hæld æg i en skål og riv skallen fra fire citroner i. Husk kun at rive skallen i så du ikke får det hvide med.

Så skal du bruge saften fra de fire citroner plus to mere (seks i alt). Pres saften gennem en sigte, så der ikke kommer kød eller kerner med.

Tilsæt flormelis, og varm det hele op under konstant omrøring med en dejskraber. Det er vigtigt, at du begynder med en kold gryde og varmer langsomt op til medium varme. Brug dejskraberen til hele tiden at sikre, at ægget ikke sætter sig i bunden af gryden.

Det tager ca. 5-10 min., og så skal massen gerne være tyknet. Fjern den så fra varmen og tilsæt omgående smør.

Når smørret er rørt ud, sættes lemoncurden på glas, hvor den kan holde sig mindst to uger.

Ingredienser

6 æg

6 økologiske citroner

10 spsk flormelis

20 g smør

Brug for mere inspiration

49000_DANAEG_JORDBAER_3_FS.jpg

Jordbær koldskål

mayo1.png

Mayonnaise

Ramsløgsmayonnaise.jpg

Ramsløgsmayonnaise

  

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.