Lakse mimose med æble-tomatsauce

Grønt og sundt, Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Hovedret, Personer: 4, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Pil æggene og del dem i blomme og hvide. Hak dem fint hver for sig. Bland dem med persille og purløg.

Skær 2 tredjedel ind fra ydersiden af laksen. Luk fisken op som en bog og tryk den flad. Tryk den ene side af fisken ned i æggeblandingen. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Dæk med alufolie og bag i ovnen ved 200 grader i 8 – 10 minutter.

Damp imens løg klare i olie på panden. Tilsæt æble- og tomatbåde, citronsaft og bouillon. Kog sagte et par minutter. Smag blandingen til med salt og fordel den ved laksen.

Ingredienser

2 hårdkogte æg

1 dl hakket persille

1 dl hakket purløg

4 laksesteaks uden skind

1 stort hakket rødløg

2 spsk olie

2 små røde æbler i tynde både

4 udkernede tomater i tynde både

saften fra 1/2 citron

2 dl fiskebouillon eller vand

Salt

Peber

Brug for mere inspiration

7R9A5470.jpg

Æggesalat på toast med karse

7R9A1256.jpg

Lunefulde æg med salat og skagenskinke

Thaiomelet_cmyk_jpg.jpg

Thai omelet med mango og chili

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.