Kanelbrød i krans

Jul, Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Smelt smørret, tilsæt mælken. Rør gæren ud i blandingen. Tilsæt de sammenpiskede æg, men hold lidt tilbage til pensling. Slå salt, sukker og godt halvdelen af melet i, ælt dejen færdig med mere mel. Lad dejen hæve tildækket ca. 20 minutter.

Bland i mellemtiden fyldet. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 20 cm. Smør fyldet på 2/3 af dejens lange side. Rul dejen sammen om fyldet, og form brødet til en krans på en bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med perlesukker. Rids dejen med en kniv, og bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Ingredienser

50 g smør

2 dl letmælk

50 g gær

2 store, sammenpiskede æg

1 tsk salt

2 tsk sukker

500-600 g mel

Fyld:

100 g blødt smør

4 spsk muscovadosukker

1 spsk kanel

1 skrællet, groftrevet æble

Pensling og pynt:

lidt af de sammenpiskede æg

2 spsk perlesukker

Brug for mere inspiration

Sprød vandbakkelse med flødeskum og solbær.jpg

Sprøde vandbakkelser med solbær og flødeskum

Hvid chokolademousse med rabarber og granite.jpg

Hvid chokolademousse med bagte rabarber og granite

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.