Julekys

Jul, Kage, Dessert, Personer: 6, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Smørret smuldres i melet og dejen æltes let sammen med flormelis og æggeblommer. Dejen afkøles, rulles meget tyndt ud og udstikkes i runde kager (ca. 4 cm i diameter), som sættes på en plade.

Æggehviderne piskes stive, og halvdelen af sukkeret kommes i. Der piskes kraftigt et øjeblik, hvorefter resten af sukkeret og kokosmel forsigtigt vendes i.

Sæt med teskeer små toppe af marengsmassen på kagerne og bag dem ved 200º i ca. 8 minutter.

Ingredienser

Mørdej:

180 g smør

250 g hvedemel

80 g flormelis

2 æggeblommer

Marengsmasse:

3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)

120 g sukker

150 g fin kokosmel

Brug for mere inspiration

Citrontærte med marengs.jpg

Citrontærte m. marengs

Hvid chokolademousse med rabarber og granite.jpg

Hvid chokolademousse

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.