Jordbærtærte

Kage, Dessert, Personer: 6, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Mørdej:

Smør og sukker røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggeblommer og æg som røres godt ind i sukker-og smør massen. Til sidst tilsættes hvedemelet og det samles kun lige. Dejen hældes over i en tæt beholder eller filmes godt og, og køles ned. Rulles ud i passende størrelse.

Kransekage:

Sukker og marcipan køres sammen. Hvider tilsættes til massen, indtil massen kan sprøjtes. Kransekagen sprøjtes på bunden og bages ved 180 grander til kransekagen og mørdejen er gyldne.

Vaniljecreme:

Sødmælk og sukker 20 g koges op. Sukker 15 g, æg, vaniljesukker og maizena blandes og legeres med sødmælken til det opnår 82 grader. Kom det hele i en skål på køl indtil cremen har sat sig helt. Når det er helt koldt piskes det op, og der piskes flødeskum ved siden af.

Cremen og flødeskummen vendes sammen.

Anretning:

Bunden pensles med et tyndt lag smeltet chokolade. Cremen sprøjtes op og jordbærrene lægges så de dækker cremen. Så pyntes det med Neutral Gele og pistacienødder.

Ingredienser

Mørdej:

150 g Hvedemel

100 g Smør

75 g Sukker

10 g Æggeblommer

15 g Hele æg

Kransekage:

125 g marcipan

50 g sukker

20 – 25 g hvider

Vaniljecreme:

250 g sødmælk

17 g sukker + 15 g sukker

50 g æg

10 g vanilje sukker

25 g maizena

150 g Flødeskum

Brug for mere inspiration

1_Opskrift_Hindbærtærte_Deltkage_Højformat.jpg

Hindbærtærte med rød marengs

fitfood_danaeg_nr14_koldskaal_berry_nr26_citron_lime_mousse.jpg

A Soft ice

Profiteroles m. is og chokoladesauce.jpg

Profiterolles m. is og chokoladesauce

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.