Islagkage med chokolade og orange

Jul, Kage, Personer: 8, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Beklæd bunden af en springform (26 cm) med bagepapir, og sæt ringen fast så papiret holdes på plads. Smør formen godt. Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk til hviderne er helt stive. Vend de blendede mandler med appelsinskal, bagepulver og vaniljekorn og vend forsigtigt i æggehviderne. Fordel dejen i formen. Bag bunden i en 180° i 20 minutter. Afkøl bunden helt, tag den ud af formen, rengør formen og læg bunden tilbage i den rene form. Hak chokoladen helt fint, og smelt den over et vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Pisk fløden til skum, og vend en tredjedel i chokoladeblandingen. Vend denne blanding forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet. Fordel blandingen over bunden i formen, kom husholdningsfilm over isen og stil den i fryseren i mindst 6 timer og gerne natten over.

Pynt isen med tyndt skårne appelsinskiver og lidt blåbær.

Ingredienser

Smør til formen

6 pasturiserede æggehvider (4 bægre)

300 g flormelis

300 g blendede mandler

Fintrevet skal af to økologisk appelsin

2 tsk bagepulver

Kornene fra 1 vaniliestang

200 g god mørk chokolade med orange smag (70 % kakao)

8 pasturiserede æggeblommer (4 bægre)

80 g sukker

5 dl piskefløde

Tynde appelsinskiver og blåbær til pynt

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

chokolademousse-02_JPG.jpg

Chokolademousse

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs med chokoladecreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.