Hvid chokolademousse

Kage, Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Hvid chokolademousse:

175 g hvid chokolade ¾ dl past æggeblomme 35 g sukker 2 dl fløde 2 blade husblas Kakaokiks 30 g smør 25 g sukker 10 g past. Helæg 5 g vaniljesukker 35 g mel 15 g kakao 1 g bagepulver 1 g salt

Bagte rabarber:

500 g ordnede rabarber 150 g sukker 12 g kartoffelmel

Rabarbergranite:

250 g ordnede rabarber 90 g sukker 225 g vand Citronmelisse 2 stk lakridsrødder

Hvidchokolademousse:

Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret. Kom husblassen i koldt vand. Pisk fløden til flødeskum. Smelt husblassen i en gryde - enten med lidt spiritus eller appelsinsaft. Vend den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer. Pisk den smeltede husblas ud i chokoladen. Vend flødeskummet i chokoladen. Stil moussen på køl i minimum 3 timer.

Kakaokiks:

Tag smørret ud fra køl, så det kan få stuetemperatur. Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftig. Pisk ægget i. Bland mel, kakao,, bagepulver og salt sammen og kom det i det piskede smør. Rør det sammen til en sammenhængende dej. Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse i mellem 2 stykker bagepapir. Stik dejen ud med en udstikker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kakaokiksene ved 175 grader 10-12 minutter.

Bagte rabarber:

Rens rabarberne og skær dem ud i stykker på 3-4 cm.Kom dem i et ovnfast fad og vend dem med sukker og kartoffelmel. Bages ved 130 grader i 30 minutter.

Rabarbergranite:

Ordn rabarberne, snit dem i tynde skiver og kom dem i en skål eller plastikbøtte. Kog vand og sukker op. Hæld den varme sukkerlage over rabarberne. Stil rabarberne på køl til næste dag. Dræn lagen fra og kom den i en bradepande eller en plastikbøtte og stil det i fryseren til det er helt frossent. Skrab i den frosne rabarbermasse med en gaffel, så det kommer til at ligne sne.

Server graniteen med det samme. Kom lakridsroden i en krydderikværn og blend til et fint pulver. Knus kakaokiksene. Anret hvid chokolademousse på en tallerken sammen med de bagte rabarber og de knuste kakaokiks og pynt af med citronmelisse. Drys lakridsrodspulveret over retten. Anret rabarbergraniteen på tallerkenen lige inden servering.

På fotoet er chokolademoussen spændt op i film og frosset ned. Ved servering er filmen pillet af og chokolademoussen rullet i lakridsrodspulveret.

Ingredienser

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

7R9A5505.jpg

Lakrids kys

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.