Honningkager

Jul, Kage, Dessert, Personer: 10, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Bland potaske og æggeblommer i en skål og sørg for at potasken bliver helt opløst. Blandingen kan blive lidt varm, men det er naturligt.

Lun honningen lidt, men ikke over 30º, da det ødelægger honningens smag. Bland det i æggeblommeblandingen sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er fin og glat, pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskab i ca. et døgn.

Rul dejen ud i ca. en cm tykkelse og stik kagerne ud med hjerte forme. Læg dem på en bageplade og bag dem i en forvarmet ovn ved 170º i 10-14 minutter. Kagerne afkøles og pyntes med smeltet chokolade.

Umiddelbart efter bagning er honningkagerne hårde, men anbring dem i en plastikpose (ikke lukket) i køle/svaleskab i 5-7 dage. Her er der tilpas fugtigt til, at kagerne bliver saftige. Herefter kan honningkagerne opbevares i en kagedåse.

Pynt honningkagerne med glansbilleder.

Ingredienser

2 tsk potaske

3 pasteuriserede æggeblommer (1 ½ bægre)

500 g honning

500 g hvedemel

3 tsk brunkagekrydderi

1 tsk hjortetaksalt

Brug for mere inspiration

Citrontærte_cmyk_jpg.jpg

Citrontærte

2_Opskrift_Blåbærmuffin_Bredformat.jpg

Muffin m. blåbær og birkes

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager m. nøddecreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.