Hindbærtærte med rød marengs

Kage, Dessert, Personer: 8, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Bland mel og flormelis. Smuldr smør i melblandingen og saml dejen med æggeblomme. Fordel dejen i 4 små tærteforme (ca 12 i diameter) og sæt dem i køleskabet i minimum 1 time. Bag bundene midt i ovnen ved 200 gader i ca. 15 min til der er gyldne. Lad bundene køle af.

Smelt forsigtigt smørret i en gryde sammen med citronsaft. Pisk, i en gryde, æggeblommer, hvider, sukker og maizena godt sammen. Tilsæt det lune smør lidt ad gangen. Varm blandingen forsigtig op under omrøring til den begynder at tykne. Vend til sidst hindbærpuré i cremen og fordel den i bundene - stil bundene på køl i mindst 1 time.

Pisk æggehvider, eddike og flormelis til en stiv og blank marengs. Vend forsigtig hindbærpuré samt frugtfarve i marengsen, og sprøjt små toppe på tærterne. ”Brænd” marengsen med gasbrænder og server med friske hindbær.

Ingredienser

175 g hvedemel

3 spsk flormelis

100 g smør skåret i tern

1 æggeblomme

Hindbærfyld:

100 g smør

2 spsk citronsaft

4 æggeblommer

2 æggehvider

80 g sukker

1 spsk maizena

100 g moste hindbær

Marengs:

1 bæger æggehvide

6 spsk flormelis

1/4 tsk eddike

50 g moste hindbær

1 par dråber rød frugtfarve

Pynt: Friske hindbær

Brug for mere inspiration

1_Opskrift_Vanilieis_Emballage.jpg

Vaniljeis med pistacie, saltet karamel og tuiles

1_Opskrift_Blåbærmuffin_Højformat.jpg

Muffins med blåbær og birkes

chokolademousse-02_JPG.jpg

Iskage med chokolade og orange

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.