Hakkebøf af vildtkød

Jul, Påske, Hovedret, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Bland det hakkede kød med salt, maizenamel, enebær, peber og creme fraiche. Form det til 4 bøffer. Brun og steg dem i smør på panden. Fjern dem, og kog panden af med bouillon og madlavningsfløde til sauce.

Vask panden af, og rist appelsiner og tranebær i smør et par minutter. Drys sukker over, og lad det dampe, til tranebærrene begynder at briste. Fordel blandingen ved bøfferne, og top svampene op på bøfferne. Server med saucen.

Server med aspargeskartofler og smørristede brune svampe.

Ingredienser

500 g hakket dyrekød

1 tsk salt

1 spsk maizenamel

5 knuste enebær

10 omgange fra peberkværn

3-4 spsk creme fraiche 38 %

smør til bruning

2 dl bouillon

2 dl madlavningsfløde 18 %

Tilbehør:

2 appelsiner i både

125 g tranebær

25 g smør

3-4 spsk sukker

125 g smørristede brune svampe

Brug for mere inspiration

Marineret laks.jpg

Marineret laks

Glaseret hamburgerryg.jpg

Glaseret hamburgerryg

Smørrebrød sennepsild og æg.jpg

Smørrebrød m. senneps-sild og æg

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.