Fuldkornspandekager med æggehvide, ricotta og blå birkes

Kage, Mellemmåltid, Morgenmad, Dessert, Personer: 2, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Bland mel, bagpulver og blå birkes i en skål, lav en fordybning i midten og kom honning og mælk heri.

Pisk æggehviderne til tykt skum og fold dem i dejen sammen med ricottaen. Kom 3- 4 spsk. af dejen på en lille pande, penslet eller sprayet med olie og bag små pandekager. Bag pandekagerne gyldne på begge sider og server dem med friske jordbær og evt mynte eller citronmelisse.

Energi pr. person: 354 kcal, fedt 26%, protein 19%, kulhydrat 55%.

Ingredienser

75 g fint malet fuldkornsmel

1 tsk. bagepulver

2 tsk. blå birkes

0,25 dl honning

¾ dl minimælk

2 bægre æggehvide Danæg = 3 æggehvider

75 g ricotta

1 tsk. olie

100 g snittede jordbær

Evt. mynte eller citronmelisse.

Brug for mere inspiration

Amerikanske pandekager.jpg

Amerikanske pandekager

fitfood_danaeg_nr12_aeggeruller.jpg

Grønne æggehvide - wraps m asparges og rejer

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.