Frikadeller med bladselleri og karse

Jul, Påske, Forret, Frokost, Mellemmåltid, Personer: 6, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Ælt kødet med salt og peber. Hak porretop, bladselleri og løg i foodprocessor, så der bliver en ca. 2 dl luftig blanding. Bland urteblandingen i kødet. Ælt havregryn og æg i, og tilsæt mælk til en fast fars. Klip karsen ned i farsen, og bland den i.

Form frikadeller af farsen, og brun dem i smør på panden. Steg dem 5-7 minutter på hver side.

Rødbeder med klementiner: Bland alle ingredienser, og lad det trække 1 times tid.

16 mellemstore frikadeller eller 10-12 store

Ingredienser

400 g hakket kalv og flæsk

1 tsk salt

1/4 tsk peber

1 renset porretop (kun den pæneste del)

1 renset bladselleristilk

1 lille pillet løg

3 spsk havregryn

1 æg

3-4 spsk mælk

1 lille bakke karse

olivenolie til bruning

Rødbeder med klementiner:

2 dl syltede rødbeder i tern

1 hakket grøn chili

4 klementiner i både

lidt hakket bredbladet persille

Brug for mere inspiration

7R9A5496.jpg

Æg bagt i cocotte m. chiligryde

Boeuf Bearnaise.jpg

Boeuf bearnaise m. pommes frites og salat

Hakkebøf af vildtkød.jpg

Hakkebøf af vildtkød

Farserede æg.jpg

Farserede æg

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.