Fransk paté med pistacier

Jul, Nem hverdagsmad, Forret, Mellemmåltid, Personer: 8, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Begynd med smagstilsætning: Damp skalotteløg møre i olie 5 minutter ved svag varme. Tilsæt portvin, og kog 5 minutter uden låg. Afkøl.

Rør lever, spæk, svinekød, æg, salt og peber sammen. Tilsæt de afkølede skalotteløg/portvin. Tilføj rucola og pistacier.

Kom det i en smurt form, og bag patéen ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til et stegetermometer viser 72 grader.

Afkøl patéen under pres. Skær i skiver ved serveringen.

Til en form på ca. 1,25 liter

Server med cornichoner, oliven og brød og eventuelt appelsinskiver med rucola, skivede oliven og smagt til med balsamico.

Ingredienser

300 g hakket lever

200 g hakket spæk

400 g hakket svinekød

2 æg

2 tsk salt

½ tsk stødt, sort peber

Smagstilsætning:

3 finthakkede skalotteløg

2 spsk valnøddeolie eller alm. olivenolie

1½ dl portvin

2 dl hakket rucola

100 g halverede pistaciekerner

Brug for mere inspiration

Laksemimose_cmyk_jpg.jpg

Lakse mimose med æble-tomatsauce

aspagessalat_cmyk_jpg.jpg

Grønne asparges med æg og kapers

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.