Fransk citron tærte

Kage, Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Mørdej:

Smør og sukker røres sammen til en ensartet masse. Tilsæt æggeblommer og æg som røres godt ind i sukker-og smør massen. Til sidst tilsættes hvedemelet og det samles kun lige. Dejen hældes over i en tæt beholder eller filmes godt og, og køles ned. Når massen er blevet koldt, fore man formene, og prikker små huller så dejen ikke hæver. Det bages ved 180, til de bliver gyldne.

Citroncreme:

Citronsaft og sukker koges op. Når det er koger legeres det med hvider og blomme til 82 grader. Når det er legeret kommes husblas og sættes til side for at køle ned

Når cremen er kølet ned, stavblendes smørret i.

Marengs:

Hvider piskes op. Imens koges sukker og vand til 117 grader. Når sukkeret er 117 grader hældes det langsomt i og piskes koldt.

Anretning: Mørdejs skallerne fyldes med citroncremen og sættes på køl til den har sat sig.

Så sprøjtes marengsen på og de brændes af med en gasbrænder. Pyntes med skovsyre.

Ingredienser

Mørdej:

300 g Hvedemel

200 g Smør

150 g Sukker

15 g Æggeblommer

25 g Hele æg

Citroncreme:

110 g Citronsaft

110 g Sukker

40 g Blommer

70 g Hvider

150 g koldt smør

5 g Husblas

Marengs:

200 g Hvider

200 g sukker

50 g vand

Brug for mere inspiration

Sprød vandbakkelse med flødeskum og solbær.jpg

Sprøde vandbakkelser m. solbær og flødeskum

1_Opskrift_Blåbærmuffin_Bredformat.jpg

Muffins m. blåbær og birkes

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.