Flødeboller med hindbær

Kage, Dessert, Personer: 12, Sværhedsgræd: 4


Sådan gør du

Rul marcipanen ud i et par mm-tykkelse og udstik den til små runde kager, 5 cm. i diameter.

Læg dem på en plade med bagepapir og bag dem ved 180° varmluft 6 – 7 min. til bundene er let gyldne.

Tag dem ud og lad dem afkøle

Kog vand, sukker og glucosesirup i en lille gryde – under låg – 2- 3 min. Prøv med et sukkertermometer, det skal vise 117 – 122°.

Pisk æggehviden til let skum med 1 spsk. sukker.

Pisk derefter den varme sirup i æggehviden i en tynd stråle. Pisk kraftigt, drys PURE protein over og forsæt med at piske til skummet er tykt og heltnedkølet til alm stuetemperatur. Vær sikker på, at det er helt koldt.

Fyld skummet i en sprøjtepose med mellemstor tylle. Sprøjt skummet i toppe på bundene og lad skummet tørre lidt. Smelt chokoladen og pensl den rundhåndet over skummet – det kræver lidt øvelse og tålmodighed. Drys evt. med lidt tørrede hindbær eller raw chokolade.

Energi pr. stk.:173 kcal, fedt 38%, protein 7%, kulhydrat 55%.

Ingredienser

Bunde:

125 g marcipan

Fyld:

35 g vand = 0,35 dl

125 g sukker

50 g glucosesirup

70 g past. æggehvide Danæg

1 spsk. sukker

10 g PURE protein med hindbær Danæg

Overtræk:

150 g smeltet, mørk chokolade 70% eller 12 flødebolleskaller

Brug for mere inspiration

SarahBernhardt lille.jpg

Sarah Bernhardt

fitfood_danaeg_nr14_koldskaal_berry_nr26_citron_lime_mousse.jpg

A Soft ice

fitfood_danaeg_nr16_citron_lime_mousse.jpg

Citron- lime mousse

fitfood_danaeg_nr15b_pavlova_lime_jordbaer.jpg

Pavlova m. lime & jordbær

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.