Farseret and med æbler og figner

Jul, Hovedret, Personer: 7, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Anden fyldes med fars, eller farsen formes til et “brød”, drysses med rasp og steger ved siden af anden den sidste time.

Tilbehør: Kogte aspargeskartofler. 3 udkernede, røde æbler i både ristes i 2 spsk olie på panden, drys med 3 spsk sukker, og lad det karamellisere let. Tilføj 4 figner i kvarte eller sjettedele, og varm igennem. Drys evt. med grønne asparges.

Rør farsen sammen, og kom den i anden. Tiloversbleven fars steges til frikadeller. Luk med bomuldsgarn. Steg anden i ovn ved 200 grader ½ time sammen med løg og gulerod. Hæld smeltet fedt fra. Kom tomatpuré ved, og dryp med bouillon af og til, og steg videre ved 170 grader ¾-1 time.

Si skyen, kog igennem med madlavningsfløde, og jævn med meljævning. Partér anden, og anret med fars og tilbehør.

Udbening: Læg anden på brystet, og skær med en skarp kniv et snit gennem skind og kød hele vejen langs rygbenet. Skær kødet frit fra skroget ved at følge benene rundt til brystbenet, først på den ene side og dernæst på den anden. Fjern benene i overlårene, men lad dem blive i underlår og vinger. Hug skroget i stykker, og lav fond. Si og brug til at dryppe stegen med og til sauce.

Ingredienser

1 and 3,2 kg

1 løg i både

1 gulerod i skiver

2 spsk koncentreret tomatpuré

ca. ¾ liter andebouillon

1 dl madlavningsfløde 18 %

meljævning

Fars:

400 g hakket svinekød

100 g groftrevne courgetter

1 spsk salt, 1 tsk peber

3 spsk havregryn

1 æg

1 ½ dl hytteost

10 pimentfyldte oliven

10 hakkede hasselnøddekerner

Brug for mere inspiration

Hakkebøf af vildtkød.jpg

Hakkebøf af vildtkød

Andesuppe m. svesker og pølse.jpg

Andesuppe m. svesker og pølse

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.