Farserede æg

Jul, Påske, Forret, Frokost, Mellemmåltid, Personer: 9, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Med gedeost og soltomater:

Pil og halver æggene på langs eller tværs. Tag æggeblommerne ud, og mos dem med en gaffel sammen med mayonnaise og gedeost. Rør tomater og basilikum i. Smag til med salt og peber. Fordel fyldet i de halve æggehvider.

Med lakserogn:

Pil og halver æggene på langs eller tværs. Tag æggeblommerne ud, og mos dem sammen med mayonnaise, citronskal, citronsaft, purløg, salt og peber. Tilsæt lidt mælk, hvis blandingen er for tyk. Fordel i de halve æggeskaller, og top med lakserogn og eventuelt lidt reven citronskal.

Med ansjos:

Pil og halver æggene på langs eller tværs. Tag æggeblommerne ud, og mos dem sammen med mayonnaise, hvidløgsost, ansjoser, salt og evt. lidt mælk. Fordel i de halve æggeskaller, pynt med karse.

Ingredienser

Med gedeost og soltomater:

6 hårdkogte æg

1 dl mayonnaise

2-3 spsk blød gedeost

1 dl finthakkede soltørrede tomater

1 dl hakket basilikum

salt, peber

Med lakserogn:

6 hårdkogte æg

1½ dl mayonnaise

reven skal og saft af ½ citron

1 dl klippet purløg

salt, peber

evt. lidt mælk

ca. 50 g lakserogn

Med ansjos:

6 hårdkogte æg

1 dl mayonnaise

50 g hvidløgsost

6-8 finthakkede ansjoser

salt, peber

evt. lidt mælk

karse

Brug for mere inspiration

retter_cmyk_JPG.jpg

Småt men godt med æg

Fransk paté m. pistacier.jpg

Fransk paté m. pistacier

Rullet omelet m. gedeost.jpg

Rullet omelet m. gedeost

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.