Opskrifter fra Danæg

Cremet fastelavnsboller med chokolade

Forret, Børneretter, Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Gæren røres ud, mælken og det øvrige tilsættes, men kun 400 g. mel. Dejen arbejdes godt igennem med en ske, stilles et lunt sted og hæves til det dobbelte. Derefter æltes dejen med lidt mere mel, men ikke mere end højest nødvendigt. Dejen rulles ud i en firkantet plade og skæres i små firkanter herpå fordeles den kogte kolde creme. Dejen pakkes godt sammen om cremen og sættes på en smurt plade med sammenføjningerne nedad. Bollerne hæves ca. 10 min.

Boller sættes i en varm ovn ved 210 grader. Bages i 13-15 min. Bollerne overtrækkes med glasur.

Ingredienser

Dej:

2 dl. Lunken mælk

25 g. gær

1 æg

100 g. smør

½ tsk. Salt

½ dl. Sukker

1 tsk. Kardemomme

400-500 g. mel

Creme:

3 spsk. Mel

1 æggeblomme

1 æg

1½ spsk. Sukker

3 dl. Mælk eller fløde

2 tsk. Vaniljesukker

Brug for mere inspiration

Profiteroles m. is og chokoladesauce.jpg

Profiterolles m. is og chokoladesauce

Små hirsebrød.jpg

Små hirsebrød

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.