Citrontærte

Kage, Personer: 3, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Pynt og tilbehør:

1 citron i meget tynde skiver kogt med 1 dl sukker og 2 spsk vand lidt mynteblade, flødeskum.

Tænd for ovnen på 200 grader og sæt en bageplade ind på nederste rille i god tid. Kom dejen i smurt tærteform med løs bund. Rul overskydende dej af med kagerullen.

Pisk æg og sukker lyst og cremet, ca. 3 minutter. Pisk smeltet smør, maizenamel, citronskal og -saft i. Kom fyldet på tærtebunden. Skru ovnen ned til 175 grader og bag tærten ca. 40 minutter. Pas på overfladen, der let bliver for brun. Stik evt. en bageplade ind over tærten. Lad den bage yderligere ca. 10 minutter ved eftervarmen. Tjek at fyldet er bagt.

Fjern den løse metalkant fra formen, når tærten er let afkølet. Flyt tærten over på et fad. Pynt med citronskiver og mynte.

Ingredienser

1 mørdejsbund

2 æg

225 g sukker

75 g smeltet smør

3 spsk maizenamel

reven skal fra 1 citron

1 dl citronsaft

1 citron i meget tynde skiver kogt med 1 dl sukker og 2 spsk vand

Mynteblade

Flødeskum

Brug for mere inspiration

49000_DANAEG_JORDBAER_3_FS.jpg

Jordbær koldskål

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

 

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.