Citrontærte med marengs

Kage, Dessert, Personer: 5, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Mørdej:

170 g hvedemel 80 g smør 50 g flormelis 1 æg ½ Vanillestang 4 g Citronskal (økologisk)

Skrab kornene ud af vaniljestangen og riv citronskallen. Kom mel, smør, flormelis, citronskal og vaniljekorn i en skål og smuldr det godt sammen med hænderne. Kom ægget i og saml det til en sammenhængende dej. Stil dejen på køl i 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Pres dejen fast til kanten af tærteformen. Bag tærtebunden 15 minutter ved 180°c.

Citroncreme:

3 æg 100 g rørsukker 9 g citronskal (økologisk) 90 g citronsaft 80 g piskefløde

Riv skallen af citronerne. Pres saft af citronerne. Rør æg, sukker, citronskal, citronsaft og fløde godt sammen.

Marengs:

70 g æggehvider 140 g flormelis

Pisk æggehvider og flormelis til marengs.

Citrontærte:

Kom citroncremen i den forbagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen og bag den 30-40 minutter ved 140°c. Sæt tærten på køl indtil den er helt kold. Sprøjt marengsen op i små toppe på den afkølede tærte. Sæt tærten i en 240°c varm ovn og bag indtil marengsen er gyldenbrun, det tager cirka 1-2 min.

Ingredienser

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs med chokoladecreme

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.