Citronmuffins

Personer: 20, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Del 1:

Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. En tsk. rørsukker og vaniljekornene røres sammen med bagsiden af en ske, således at kornene skilles ad. Smør skal være stuetempereret, flormelis og rørsukker samt vanilje sukkeret røres luftigt.

Æg skal være stuetempererede og æggeblommer tilsættes lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes og sigtes ned i dejen. Dejen vendes forsigtigt sammen med revet citron skal og saft.

Del 2:

Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen. Del 1 og 2 vendes sammen og fordeles i formen. Bages ved 190 grader til den er godt gylden og giver efter ved tryk. Bages i 30-40 min.

Pynt med farvet kokus og chokoladeknapper.

Ingredienser

Del 1:

250 g. smør

1 vanilje stang

125 g. flormelis

100 g. rørsukker

3 æg

3 æggeblommer

190 g. hvedemel

60 g. maizena

1 stk. øko citron (revet skal & saft)

Del 2:

125 g. marcipan

85 g. sukker

50 g. smør

2 æg

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.