Citronfromage

Kage, Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Fromage:

1/2 vaniljestang 80 g rørsukker
 Skallen fra ½ økologisk citron, kun det gule revet fint 3 hele æg
 (evt. pasteuriserede) 2 dl piskefløde
 3 blade husblas
udblødt i koldt vand saft af 2 citroner

Pisk æg, vanilje og rørsukker, stift. Smelt gelatinen i citronsaften tilsat fintrevet citronskal over svag varme. Samtidig piskes fløden til en let skum. Når alt er klart – vendes gelatine-citron-blandingen ned i æggesnapsen og så vendes den kolde piskede fløde i. Støb fromagen i skåle og lad den sætte sig på køl i mindst 2 timer.

Kandiserede citroner:

2 økologiske citroner 150g sukker 1 fed vaniljestang saft af 1 citron 2 dl vand

Skær de 2 citroner over på langs og her efter i meget tynde skiver. Kog skiverne op i koldt vand og kasser vandet, når det koger – gentag processen 3 gange. Tilsæt vand, sukker og vanilje til de kogte citronskiver og lad det simre til lagen bliver en tyk sirup. Tilsæt citronsaft og lad skiverne køle af. Tip: Kandiserede citroner holder længe på køl.

Pynt:

2 dl fløde 1 potte citronmelisse lidt kandiserede citronskiver

Pisk fløden til skum og vask lidt citronmelisseblade i koldt vand. Pynt de færdige citronfromager med lidt kandiserede citronskiver, flødeskum og citronmelisse.

Ingredienser

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

7R9A5505.jpg

Lakrids kys

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.