Citronfromage

Jul, Kage, Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret under piskning.

Tilsæt også æggeblommerne under piskning. Pisk i en skål for sig fløden til flødeskum, men ikke så det bliver grynet. Smelt husblassen over vandbad og når den er helt smeltet tilsættes citronsaften.

Lad det afkøle til ca. 30º.

Rør stille og roligt husblas, citronsaft og citronskal i æggemassen til det så småt begynder at stivne. Tilsæt flødeskummet (husk at gemme lidt til pynt) og vend de to masser sammen.

Når citronfromagen er ensartet, hældes den i serveringsskålen og stilles på køl et par timer indtil servering.

Pynt med lidt fløde, citron melisse og revet chokolade.

Ingredienser

8 plader husblas

6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)

6 pateuriserede æggehvider (4 bægre)

200 g sukker

Saften af to citroner

Skal af en økologisk citron

½ l piskefløde

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

7R9A5505.jpg

Lakrids kys

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.