Opskrifter fra Danæg

Citron- lime mousse

Dessert, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Pisk æggeblommer og sukker tykt med citronskal. Læg husblassen i blød i koldt vand 4 – 5 minutter, hvorefter den knuges godt af og smeltes over vandbad eller ved meget svag varme i en gryde med teflonbelægning.

Afkøl husblassen med citron- limesaften, og lad den blive helt kold.

Pisk den afsvalede husblas i fromagen og vend æggehviderne i.

Rør og vend i fromagen til den begynder at stive, derefter fordeles den i skåle og stilles køligt til serveringen, hvor den pyntes med reven lime- og citronskal samt rød skovsyre.

Tip: Hæld ikke fromagen for tidligt op i skålene, så har den tilbøjelighed til at dele sig.

Energi pr. person: 153 kcal, fedt 11%, protein 15%, kulhydrat 74%.

Ingredienser

1 bæger æggeblomme Danæg

100 g lyst rørsukker

Reven skal af 1 ubehandlet citron

4 blade husblas

1 dl saft af citron og lime

2 bægre æggehvide Danæg

Pynt:

Fintreven skal af ubehandlet lime

Brug for mere inspiration

Mangomousse m. cayennepeber.jpg

Mangomousse med cayennepeber

chokolademousse-02_JPG.jpg

Chokolademousse

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.