Chokolademousse

Jul, Personer: 3, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Del chokoladen i mindre stykker og smelt den i en skål over vandbad. Tag skålen op og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen. Lad det køle af. Pisk fløden stiv i en anden skål og vend den forsigtigt i chokolademassen. Hæld moussen i portionsglas og stil dem koldt i 4-6 timer. Skold og smut mandlerne, snit dem i tynde strimler. Rist dem gyldne i smør på panden. Pynt ved servering med mandlerne. I stedet for mørk chokolade kan der anvendes hvid chokolade, vær opmærksom på at piske kaffe og æggeblommer i den smeltede hvide chokolade til en jævn blanding.

Serveres med lidt friske bær.

Ingredienser

200 g mørk chokolade

1 dl stærk kold kaffe

2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)

½ l fløde

25 g mandler

10 g smør

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

Chokokage_cmyk_jpg.jpg

Chokoladekage med hvid citruscreme

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs med chokoladecreme

islagkage-03_JPG.jpg

Islagkage med chokolade og orange

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.