Chokoladekage med hvid citruscreme

Kage, Personer: 4, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Chokolade, smør og sukker smeltes sammen ved svag varme i en gryde. Pisk æg, mel, lakridspulver og valnødder i og kom dejen i 2 velsmurte lagkageforme. Bag ved 160 grader i ca. 40 minutter. Sluk for ovnen og fortsæt bagningen til kagen er gennembagt, ca. 10 minutter. Tjek med en kødnål, at den er gennembagt. Afkøl 10 minutter inden formens kant fjernes. Afkøl helt.

Læg sammen med citruscremen, gem eventuelt halvdelen af cremen til toppen af kagen.

Citruscreme

Pisk flødeost og smør blødt. Pisk flormelis i til en smørbar creme og tilsæt citronsaft og -skal. Sørg for at cremen ikke bliver for tynd. Ellers tilsættes mere flormelis.

Ingredienser

200 g chokolade

200 g smør

200 g sukker

4 æg

4 spsk mel

1 spsk lakridspulver

25 g fint hakkede valnødder

125 g flødeost naturel

60 g blødt smør

ca. 6 dl flormelis

reven skal af 1 skyllet citron

1 spsk citronsaft

Brug for mere inspiration

Pandekage_cmyk_jpg.jpg

Pandekager med nøddecreme

49000_DANAEG_JORDBAER_3_FS.jpg

Jordbær koldskål

DANÆG_marengs.jpg

Nøddemarengs med chokoladecreme

Citrontærte_cmyk_jpg.jpg

Citrontærte

 

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.