Brydeboller med sesam

Jul, Påske, Morgenmad, Personer: 7, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Udrør gæren med lunkent vand. Rør mælk, olie, sesamfrø, sukker og salt og halvdelen af melet i. Ælt dejen færdig med mere mel. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.

Del dejen i 14 stykker, og tril dem til boller. Stil dem ved siden af hinanden i en rund form, og lad dem efterhæve i 10 min. Pensl med æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne i ovn ved 200 grader i 15-20 min. Afkøl lidt i formen.

Ingredienser

25 g gær

1 dl lunkent vand

2 dl letmælk

2 spsk olivenolie

2 spsk sesamfrø

2 tsk rørsukker

½ tsk salt

ca. 400 g hvedemel

Til pensling og drys:

1 sammenpisket æg

1 spsk sesamfrø

Brug for mere inspiration

7R9A5470.jpg

Æggesalat på toast med karse

Picnic_portions laks.jpg

Æg en cocotte/brunch æg

Æg Benedict lille.jpg

Æg Benedict

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.