Brownies med portvin og lakrids

Jul, Kage, Dessert, Personer: 12, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Smelt de 50 g smør og 100 g chokolade i en skål i vandbad. Afkøl, uden at det stivner.

Pisk det bløde smør og sukker lyst og cremet. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør creme fraiche, portvin, lakridspulver og kardemomme i. Rør den afkølede chokolade i. Vend til sidst mel og nødder i dejen. Kom dejen i en lille, smurt kageform på ca. 25-35 cm. Bag kagen på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Afkøl på bagerist.

Skær kagen i firkanter eller trekanter. Server med vaniljeis eller flødeskum.

Ingredienser

50 g smør

100 g mørk chokolade

200 g blødt smør

350 g sukker

3 æg

4 spsk creme fraiche 18 %

2 spsk mørk portvin

1 spsk lakridspulver

1 tsk kardemomme

125 g mel

125 g grofthakkede valnøddekerner

Brug for mere inspiration

Marshmellows_nyt.jpg

Marshmellows

Citrontærte med marengs.jpg

Citrontærte med marengs

SarahBernhardt lille.jpg

Sarah Bernhardt

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.