Boller i kokoskarry

Grønt og sundt, Frokost, Hovedret, Mellemmåltid, Personer: 4, Sværhedsgræd: 5


Sådan gør du

Rør kødet med soja. Tilsæt de øvrige ingredienser til farsen. Bring 1 liter vand i kog i en stor gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter, tag dem op, og læg dem på en tallerken. Gem kogevandet.

Tilsæt gurkemeje til risene og kog dem efter anvisning på pakken.

Svits løg og karry i smør i en gryde. Rør melet i og tilsæt kogevandet under konstant piskning. Skræl æblerne og gulerødderne, skær dem i tern, og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælken. Smag til med salt og peber. Spæd saucen op med lidt kogevand, hvis den er for tyk. Kom kødbollerne i saucen, og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt bønnespirerne.

Server retten med kogte ris, ristede cashewnødder og koriander.

Ingredienser

Kødboller:

500 g hakket kalv/ flæsk

2 spsk soja

1 æg

2- 3 spsk mel

2 tsk mørk sesamolie

1 løg, revet

2 cm ingefær, ca.10 g, revet

Karrysauce:

1 løg, finthakket

2 tsk karry

35 g smør

3 spsk hvedemel

2 dl kogevand

2 æbler

3 gulerødder

4 dl kokosmælk

150 g bønnespirer

Salt og peber

Tilbehør:

250 g ris + 1 tsk stødt gurkemeje

4 spsk cashewnødder, ristede

1 bundt koriander

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.