Baguettes med hytteost

Jul, Påske, Forret, Frokost, Personer: 6, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Udrør gæren med det lunkne vand, og rør hytteost, salt, sukker, olie og æg i. Slå halvdelen af melet og valnødder og pistaciekerner i, og ælt dejen færdig med mere mel. Form den til en kugle.

Kom 1 tsk olie i røreskålen, og tril dejen rundt i den. Dæk fadet med et viskestykke, og stil dejen til hævning til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.

Ælt dejen let igennem, og form den til to lange brød. Læg dem op bageplade på bagepapir, lad dem efterhæve tildækket ca. 15 minutter.

Pensl brødene med æg, og rids dem på skrå 1 cm dybe. Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200 grader ca. 30 minutter. Afkøl på bagerist.

2 store baguettes

Ingredienser

25 g gær

2 dl lunken vand

200 g hytteost eller kvark

1 tsk salt

1 tsk sukker

2 spsk vindruekerneolie

1 æg

ca. 600 g mel

50 g groft knuste valnøddekerner

25 g pistaciekerner

lidt sammenpisket æg til pensling

Brug for mere inspiration

Brydeboller m. sesam.jpg

Brydeboller m. sesam

7R9A5470.jpg

Æggesalat på toast m. karse

7R9A5496.jpg

Æg bagt i cocotte m. chiligryde

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.