Bagte æbler med marcipan

Jul, Dessert, Personer: 6, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Skær en hat af æblerne. Udhul æblerne uden af lave hul i bunden. Lav en ridse hele vejen rundt, hvor æblet er tykkest, så du bestemmer, hvor det skal briste. Bland alle ingredienser til fyld, og fordel det i æblerne. Stil i smurt ovnfast fad, og bag ved 175 grader ca. 25 minutter, til æblerne er møre uden at være faldet sammen.

Pisk æggeblommerne fyldige med sukker. Tilsæt marmeladen, og vend det hele i flødeskummet. Server med 1 eller 2 bagte æbler til hver.

Ingredienser

8 æbler

Fyld:

50 g reven marcipan

50 g blødt smør

50 g muscovadosukker

1 tsk maizenamel

1 spsk reven ingefær

1 dl bløde svesker i små tern

25 g hakkede mandler

Abrikos råcreme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 dl abrikosmarmelade

flødeskum af 2½ dl piskefløde

Brug for mere inspiration

1_Opskrift_Vanilieis_Emballage.jpg

Vaniljeis m. pistacie, saltet karamel og tuiles

7R9A5505.jpg

Kys m. lakrids

Citronfromage.jpg

Citronfromage

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.