Én dej, tre slags småkager

Jul, Dessert, Personer: 20, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Hak fedtstof og mel med en kniv, og findel det fint med fingrene. Tilsæt sukker og hjortetaksalt, og saml det hele med ægget. Del dejen i 3 portioner, ælt lakridspulver i den ene og reven chokolade i den anden. Den sidste forbliver, som den er. Stil alle portioner i køleskabet 1 times tid.

Korendekager med lakrids:

Udrul dejen tyndt, og udskær den med kagespore i små firkanter på ca. 4 x 4 cm. Læg dem på bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med perlesukker og korender. Bag kagerne i midten af ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Kanelkager med chokolade og mandler:

Udrul og udstik tynde, runde kager af dejen. Læg dem på bage plade med bagepa pir. Pensl med æg, drys med kanelsukker, og læg en halv mandel i midten af hver kage. Bag kagerne i midten af ovnen ved 200 grader i ca.10 minutter, til de er smukt brune. Afkøl på bagerist.

Kokoskranse:

Udrul dejen tyndt. Udstik runde kager, 6 cm i diameter. Udstik et hul i midten med f.eks. et snapseglas. Læg kransene på bageplade med bagepapir. Pensl med æg, og drys med en blanding sukker og kokosmel. Bag på næstnederste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Ca. 75 småkager

Ingredienser

200 g smør/margarine

350 g mel

85 g sukker

½ tsk hjortetakssalt

1 stort æg

lakridspulver

mørk chokolade

Pynt:

sammenpisket æg til pensling

kanelsukker

hakkede mandler

korender

perlesukker

kokosmel

Brug for mere inspiration

Vaniljekranse lille.jpg

Kransekager

Ris a la mande is lille.jpg

Ris a la mande is

Fransk nougat.jpg

Fransk nougat

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.