Æggekage

Grønt og sundt, Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Mellemmåltid, Personer: 3, Sværhedsgræd: 2


Sådan gør du

Start med at slå æggene ud i en skål, tilsæt salt og pisk massen luftig med et piskeris.

Halver tomaterne. Hak purløg og løg fint, og riv citronskallen. Vær opmærksom på, at denne mængde af fyld er vejledende - du kan altid justere efter ønske.

Varm olivenolie på en pande. Tilsæt smørret og lad det bruse op, og når det er faldet til ro, hældes æggemassen på. Skub æggemassen rundt på panden, som når du laver røræg. Tilsæt tomater, purløg, løg og citronskal.

Sæt æggekagen i ovnen og bag den i 20-30 minutter ved 200 grader varmluft.

Server æggekagen med rugbrød, smør og sennep.

Ingredienser

9 æg

1 bk små cherrytomater (gerne blandede farver)

1 bdt purløg

1 løg

1 spsk salt

Skal fra 1 citron

Oliven olie

Smør

Vær opmærksom på, at ovenstående mængde af fyld er vejledende - du kan altid justere efter ønske.

Brug for mere inspiration

Røræg med bacon, purløg og stegte tomater.jpg

Røræg m. bacon, purløg og stegte tomater

7R9A5491.jpg

Sandwich m. spejlæg og asiatiske urter

7R9A1312.jpg

Hø-røgede æg

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.