Æg Benedict

Nem hverdagsmad, Forret, Frokost, Morgenmad, Personer: 2, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Porcheret æg: Kog ca. 1 liter vand op i en gryden, tilsæt 1 spsk salt og hvidvinseddiken.

Slå æggene ud i hver sin kop.

Pisk rundt i det kogende vand med et piskeris, så der kommer en hvirvel. Tilsæt æggene imens vandet hvirvler rund og juster varmen, så det er lige under kogepunktet.

Efter 3 min fiskes æggene op og eventuelle strimler af æggehvide skæres af.

Bacon og brød: Steg baconskiverne og derefter brødet gyldent på en god stegepande.

Hollandaise: Pisk æggeblommer, salt og hvidvinseddike sammen i en gryde over svag varme til det begynder at tykne.

Smelt samtidig smørret og hæld det forsigtigt over i en kande uden at få vallen med der ligger i bunden af gryden. Smørret skal være ca. 50 grader varmt, når det piskes ned i æggeblandingen lidt ad gangen.

Smag hollandaisen til med salt, peber, citronsaft og lidt tabasco.

Servering: Anret det smørristede brød med en skive stegt bacon og top med et pocheret æg krydret med salt og sort peber.

Overhæld retten med et par skefulde hollandaise og pynt evt. lidt bredbladet persille på toppen.

Ingredienser

2 meget friske æg

5 spsk hvidvinseddike

salt

2 tykke skiver kogt skinke eller bacon

2 skiver godt brød eller engelske muffins

smør til stegning

4 æggeblommer

3 spsk hvidvinseddike

saft af ½ citron

flagesalt og sort peber

150g smør

4 dråber tabasco

Bredbladet persille

Brug for mere inspiration

Røræg med bacon, purløg og stegte tomater.jpg

Røræg m. bacon, purløg og stegte tomater

7R9A1256.jpg

Lunefulde æg m. salat og skagenskinke

Boeuf Bearnaise.jpg

Boeuf bearnaise m. pommes frites og salat

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.