Æbleskiver

Jul, Personer: 8, Sværhedsgræd: 3


Sådan gør du

Server med sigtet florsukker og jordbærsyltetøj eller med appelsinsalat.

Rør gæren ud med lidt af mælken. Tilsæt resten. Pisk æggeblommer, kardemomme, sukker og mel i, og lad dejen hvile tildækket 20 minutter.

Pisk smørret i dejen, og vend æggehviderne i.

Varm æbleskivepanden med lidt smør i hvert hul, og lad det blive godt varmt. Fyld hvert hul omtrent op med dej, og bag æbleskiverne halvt færdige. Vend dem inden de bages helt færdige, så den ubagte dej kan løbe ned i hullerne. Bag dem færdige.

Ca. 25 stk.

Ingredienser

2½ dl lunken sødmælk

15 g gær

3 æggeblommer

½ tsk kardemomme

2 spsk sukker

200 g mel

40 g smeltet smør

3 stiftpiskede æggehvider

smør til bagning

Brug for mere inspiration

Kanelbrød i krans.jpg

Kanelbrød i krans

Hjemmelavet julegløgg.jpg

Hjemmelavet julegløgg

Småkager - En dej, tre småkager.jpg

Én dej, tre slags småkager

Kransekage lille.jpg

Kransekager

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.