OM AT VÆRE LEVERANDØR TIL DANÆG

At være leverandør til Danæg kan nærmest betegnes som en livsstil. Det gælder på tværs af de forskellige typer af produktionsformer: Økologi, friland, skrab og bur.

Det store engagement hos Danægs leverandører hænger bl.a. sammen med, at Danæg-koncernen er et andelsselskab. Danæg ejes med andre ord af de samme landmænd, der leverer æggene. Det sikrer et fast og loyalt tilhørsforhold, og det betyder, at den enkelte æg-leverandør har en stor forståelse for kravene til sikkerhed og kvalitet. Og at alle føler et ansvar.

Som en del af andelstanken har medlemmerne en stor indflydelse på selskabets forretning. Det er medlemmerne, der vælger bestyrelsen.

KARIN PETERSEN, BIODYNAMISKE ÆG

 

Birkelund, Tønder

De biodynamiske æg fra Birkelund lever op til alle regler for økologisk produktion. Derudover opfylder gården alle de biodynamiske Demeter-regler, og har det internationale Demeter-kontrolmærke for godkendt biodynamisk landbrug.

Fødevarer i Demeter kvalitet er fremstillet for at give både næringsstoffer og næringskræfter til hele mennesket.

Karin gør meget ud af at være til stede og nærværende inde hos hønerne.

– Vi strør korn ud til dem i hånden, så de er beskæftiget og ikke keder sig. Men vi er der også for at se dem og holde kontakten til dem. Vi gør også meget ud af at studere deres adfærd, fortæller Karin Petersen.

Læs mere her

 

Allan Breum Larsen

Økologiske æg fra høner i fugtplantager

 

Kraghøjgård ved Horsens Fjord

I økologiske hønsegårde er der krav om beplantning, og på Kraghøjgård går hønerne frit rundt i gårdens frugtplantage. Træerne gør hønerne modige og trygge, fordi de hurtigt kan søge tilflugt under dem. Samtidig kan de gå og hakke i nedfaldsfrugten, som supplement til det øvrige foder.

– De får en masse næringsrig føde fra de nedfaldne æbler og fra de insekter og larver, der ellers ville angribe frugttræerne. På den måde bliver hønernes sundhed og trivsel stærkt forbedret – og vores æbler får en mindre skadesfrekvens. Træerne har også godt af hønernes gødning, forklarer Allan.

Læs mere her

Christian Thomsen

Økologiske æg

Terkelsig Æg ved Hynding i Sønderjylland

Christian er vokset op på gården i det sønderjyske. Forældrene bor stadig tæt på gården, mens Christian bor i eget hus hundrede meter derfra. Da Christian altid har holdt høns i haven, var det nærliggende at gå fra høns på hobbyplan til æglæggende høner i stor skala. Som tilhængere af frilandstanken var de fra starten klar over, at hønerne skulle have mulighed for at komme ud. Kombineret med den stigende efterspørgsel efter økologiske varer endte det med at blive en økologisk bedrift.

Læs mere her

Klaus Jørgensen

FRILANDSÆG 

 

Boldinggard Hønseri mellem Esbjerg og Holsted

– Noget af det specielle ved at arbejde med frilandshøner er, at de har en daglig og naturlig rytme. Vores høner kan gå ud på samme måde, som når man har 10 høner i en hønsegård. Det kan vi få til at fungere med 48.000 høner. Det er noget af det, jeg godt kan lide ved at arbejde med frilandshøner og frilandsæg, siger Klaus.

De startede med en åben mark og byggede det hele op derfra. Resultatet blev Boldinggard Hønseri, hvor Klaus foruden at holde frilandshøner dyrker markerne – bl.a. med hvede, som han bruger til at blande i hønernes foder.

Læs mere her

Jørgen-Henrik Larsen

Solblomme æg

 

Boholmgård ved Hårlev

Med sine 8000 skrabehøner fordelt i to hønsehuse er Jørgen-Henrik Larsen en af de små ægproducenter. Til gengæld har han specialiseret sig i de særlige Solblomme æg, der har en særlig smag og en blomme så gul som solen.

– Jeg går meget op i sammensætningen af foderet og jeg synes det er rigtig sjovt, at lave Solblomme-ægget. Det tiltaler mig meget, at blommefarven bliver så gul som solen. Og hørfrøene giver også æggene en ekstra god smag, fortæller Jørgen-Henrik.

Læs mere her

Johannes Jensen

Skrabeæg

 

Elagergaard ved Fredericia

Man kan roligt sige, at Johannes Jensen har fået æggene ind med blodet. Han er vokset op på Elagergaard, og overtog driften og ægproduktionen efter sin forældre i 1988. I dag har han 95.000 skrabehøner fordelt i tre stalde.

– Ja, jeg er faktisk født ind i det. Og det var nok meget naturligt, at jeg overtog gården. Jeg har altid haft lyst til at arbejde med hønerne, fortæller Johannes, der bor i nærheden af barndomshjemmet.

– Jeg lægger også stor vægt på dyrevelfærd. Hønerne skal have det godt. Og så lægger jeg vægt på, at vi laver et godt æg. Ja, de to ting hænger faktisk tæt sammen, siger Johannes.

Læs mere her

Ole Bruhn

Buræg

 

Aldebertsminde syd for Vejle

Berigede bure blev indført for at give dyrene bedre forhold, end det var tilfældet i de traditionelle bure, der blev brugt tidligere. Burenes minimumsstørrelse blev øget med 25 pct., og der blev indført nye krav til indretningen.

Hønerne har en fast cyklus, hvor de står op klokken fire. Klokken syv har alle hønerne lagt dagens æg – omkring 85.000 æg i alt. Fra burene transporteres æggene på et bånd hen til pakkemaskinen, hvor en medarbejder sorterer æggene, før de bliver pakket og stablet.

– Jeg er meget bevidst om, at vi leverer fødevarer til forholdsvis mange mennesker. Vi er jo også selv forbrugere, og er selv kritiske over for det vi spiser. Måske mere kritiske end den gennemsnitlige forbruger fordi vi er så tæt på produktionen, siger Ole.

Læs mere her

Danæg Products A/S Maglegårdsvej 13 DK-4000 Roskilde +45 46 38 18 00 order@danaeg.dk

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.