NYHED: HJERTEVAFLER FRA DANÆG

Produkter

Æg og inspiration til Food Service

Danæg Products fokuserer på at udvikle og producere ægprodukter til professionelle brugere i private og offentlige køkkener. Vores høje kvalitet og innovative tilgang har gjort os til den foretrukne leverandør på Food Service-markedet i Norden.

Vi lægger vægt på en tæt dialog, og lader os gerne inspirere af dine ideer til forbedringer eller udvikling af nye produkter, som kan tilføre værdi i tilberedningen.

Vores ægprodukter opfylder alle krav

Vi garanterer, at alle Danæg produkter lever op til de tårnhøje krav, der stilles til kvalitet og fødevaresikkerhed i professionelle køkkener: Fra hospitaler, plejehjem, skoler og institutioner til virksomhedskantiner, restauranter, hoteller, kursusvirksomheder, forlystelsesparker, fastfoodkæder – samt på fly og færger.

Foruden forarbejdede produkter leverer vi skal-æg til Food Service-markedet. 

Vælg din kategori

ET HØNSEÆG ER ET HØNSEÆG
OG SÅ ALLIGEVEL…

Forskellen fra det ene æg til det andet ligger i de forhold hønerne lever under – og i den føde, de får. Danæg giver dig mulighed for at vælge den type æg, du synes bedst om: Biodynamisk, øko, friland, skrabe eller bur. Om æggene er hvide eller brune, det afhænger af racen – og farven på skallen har ingen indflydelse på smag eller sundhed. Vil du vide mere om forskellen, så læs mere her: 

Hønernes forhold

500x500-ikon-2.jpg

Et frisk æg kan kendes på, at det har en høj buet blomme – og hviden er delt i to lag, en tyk tæt omkring blommen og en tynd, der ligger yderst.

500x500-ikon-1.jpg

Det tager hønen omkring 14 timer at danne æggeskallen, som i virkeligheden består af flere lag. Det er kun det yderste lag, der er hvidt eller brunt.

500x500-ikon-5.jpg

Har dit æg en hvid ”klat” (streng). Det er den ”kalazastreng”, der holder blommen på plads.

500x500-ikon-3.jpg

Et frisk æg kan være svært at pille, når det er kogt. Det skyldes sandsynligvis, at et nylagt æg har en lavere pH-værdi, som påvirker skalhinderne.

FRILANDSÆG

Æg fra frilandshøner lægges af høner, der har adgang til en udendørs hønsegård, når vejrforholdene tillader det. Hønsegården skal være dækket af græs og jord. 

I hønsehuset skal minimum en tredjedel være dækket af strå, høvlspåner, sand eller tørv, så hønerne kan skrabe og støvbade for at holde sig rene. Hønerne skal også have adgang til reder og siddepinde.

Frilandsæg

MANGE AF DANÆGS ØKOLOGISKE LEVERANDØRER HOLDER DERES HØNER UNDER FORHOLD, DER ER GODKENDT AF DYRENES BESKYTTELSE

Økologisk landmand
Danæg Products A/S Maglegårdsvej 13 DK-4000 Roskilde +45 46 38 18 00 order@danaeg.dk

De fleste hjemmesider bruger cookies - og det gør vores også. De fortæller os, hvordan hjemmesiden bliver brugt, så vi kan give dig den bedste oplevelse, når du besøger vores hjemmeside. Du kan læse mere om cookies og hvilke vi bruger her. Du accepterer vores cookies, når du klikker OK.